top of page
DE CONVERSATIE INTRO FILM | LEADERSHIFT ACADEMY
Play Video
WEEKVRAAG 20 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY
01:26

WEEKVRAAG 20 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY

WAAR BEN JIJ VOORAL ACTIEF WAAR JE PRODUCTIEF MOET ZIJN? Productief en actief hebben allebei te maken met het verrichten van activiteiten. Toch hebben ze verschillende betekenissen en toepassingen. Laten we eerst eens kijken naar de betekenis van het woord "actief". Dit verwijst naar het vermogen om continue bezig te zijn. Acties volgen elkaar op en het gevoel van druk bezig zijn overheerst. Deze vorm van werken heeft niks te maken met kwaliteit. Kwantiteit is waar het hier om gaat. Aan de andere kant verwijst het woord "productiviteit" naar het doen van datgene dat er ook echt toe doet. Hier is de kwaliteit van het werk dat je doet van hoge waarde. Als hier de focus op licht dan is er aan het eind van de dag daadwerkelijk iets afgerond of gecreëerd. Het belangrijkste verschil tussen deze twee termen ligt in hun focus. "productief" richt zich op het resultaat of de output van een activiteit, terwijl "actief" zich richt op het verrichten van heel veel acties. Waar ben jij voornamelijk actief mee bezig maar blijft productiviteit achter? Welkom bij 'DE CONVERSATIE' hét fundament voor het behalen van krachtige resultaten en een leven vol impact. In dit jaar neem ik je wekelijks mee in de conversatie voor het creëren van een krachtig persoonlijk, zakelijk en fysiek leven. Je ontvangt iedere week een vraag met aansluitende context die we tijdens de live sessies verder gaan verdiepen en implementeren. Kennis zorgt namelijk niet voor resultaat, acties en het daadwerkelijk implementeren wel!
WEEKVRAAG 19 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY
01:29

WEEKVRAAG 19 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY

IETS NIET KUNNEN VS IETS NIET WILLEN In het dagelijks leven worden we vaak geconfronteerd met situaties waarin we al snel zeggen iets niet te kunnen doen. Hoewel deze twee uitspraken op het eerste gezicht misschien op elkaar lijken, hebben ze eigenlijk heel verschillende betekenissen. Iets niet kunnen verwijst naar het onvermogen om een bepaalde actie uit te voeren. Het kan te maken hebben met een gebrek aan vaardigheden, kennis, ervaring of fysieke capaciteiten. Bijvoorbeeld, als iemand niet kan zwemmen, betekent dit dat die persoon niet de vaardigheden of fysieke capaciteiten heeft om zichzelf te redden van de verdrinkingsdood. Aan de andere kant verwijst iets niet willen naar een gebrek aan bereidheid om een bepaalde actie uit te voeren. Bijvoorbeeld, als iemand een bepaalde actie oncomfortabel vind, zoals spreken voor een groep. er wordt dan al snel gezegd 'ik kan dat niet'. In werkelijkheid is dit een niet willen. Het is belangrijk om het onderscheid tussen deze twee uitdrukkingen te maken, zodat je direct ziet waar je mee te maken hebt. Met dat inzicht kun je namelijk snel schakelen en een correctie maken in de positie waar je op dat moment vandaan komt. Je kunt jezelf schiften naar iemand die wel bereid is actie te ondernemen met de bijbehorende discomfort. Kortom, zien dat discomfort vaak in de weg staat van dat wat je wilt bereiken is uiterst waardevol. Het geeft je direct de macht terug om besluitvaardig te handelen en prioritieten te stellen. Welkom bij 'DE CONVERSATIE' hét fundament voor het behalen van krachtige resultaten en een leven vol impact. In dit jaar neem ik je wekelijks mee in de conversatie voor het creëren van een krachtig persoonlijk, zakelijk en fysiek leven. Je ontvangt iedere week een vraag met aansluitende context die we tijdens de live sessies verder gaan verdiepen en implementeren. Kennis zorgt namelijk niet voor resultaat, acties en het daadwerkelijk implementeren wel!
WEEKVRAAG 18 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY
01:39

WEEKVRAAG 18 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY

WAT WEET JE, MAAR LEEF JE NIET? Er wordt altijd gezegd 'kennis is kracht'. Helaas is kennis ook iets wat zwakte creëert als je een hele hoop weet maar dit niet toepast. Dingen weten maakt namelijk geen verschil. Zodra je kennis toepast in de vorm van werkbare acties zie je altijd resultaat. Daarom is het niet altijd van belang om meer kennis op te doen dan dat je al bezit. Juist het toepassen van dat wat je al weet geeft je de mogelijkheid om direct resultaat te genereren. Iemand die niet zoveel weet maar wel in actie komt is altijd succesvoller dan iemand die eerst alles uitpluist. Waar heb jij al voldoende kennis, maar gebruik je dit niet in de praktijk? Misschien is het wel dat je weet dat je bepaalde acties moet doen om jouw gewenste resultaten te krijgen, maar gebruik je dit inzicht niet om dat daar iets oncomfortabels zit. Neem deze week een kijkje naar jouw patroon op het gebied van informatie verzamelen. Vraag je vervolgens af of dat de juiste manier is, of moet je gewoon in actie komen? Welkom bij 'DE CONVERSATIE' hét fundament voor het behalen van krachtige resultaten en een leven vol impact. In dit jaar neem ik je wekelijks mee in de conversatie voor het creëren van een krachtig persoonlijk, zakelijk en fysiek leven. Je ontvangt iedere week een vraag met aansluitende context die we tijdens de live sessies verder gaan verdiepen en implementeren. Kennis zorgt namelijk niet voor resultaat, acties en het daadwerkelijk implementeren wel!
WEEKVRAAG 17 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY
01:47

WEEKVRAAG 17 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY

WAAR IN BUSINESS BEN JIJ REDELIJK, MAAR MOET JE ONREDELIJK ZIJN? Waarschijnlijk denk je dat er van je verwacht wordt dat je een redelijk mens moet zijn. Wat als ik je zou vertellen dat onredelijkheid eigenlijk een superkracht is? In onze samenleving wordt redelijkheid vaak geassocieerd met beleefdheid, meegaandheid en het volgen van de regels. Hoewel dit belangrijke vaardigheden zijn, kan het ook belemmerend zijn. Het kan jou ervan weerhouden om nieuwe ideeën te omarmen, creatieve oplossingen te bedenken en grenzen te verleggen. Als je jezelf niet creëert als onredelijk, dan heb je grote kans dat dit proces twee maal zolang duurt. Maar wat betekent het eigenlijk om onredelijk te zijn? Het betekent dat je kosten wat kost op koers blijft. Je kiest er voor voet bij stuk te houden en je grenzen te verleggen. Door je onredelijk op te stellen, dwing je jezelf buiten je comfortzone te begeven en nieuwe mogelijkheden te creëren. Daarnaast kan onredelijk zijn je veerkracht een enorme boost geven. Wanneer je onredelijk bent neem je geen genoegen met de status quo. Je maakt je los van beperkingen en obstakels die jou ervan weerhouden je doelen te bereiken. Het maakt je vastberaden en veerkrachtig in het nastreven van jouw visie, zelfs wanneer anderen dat beschouwen al onhaalbaar. Dus wees meedogenloos onredelijk. Juist deze inner stance maakt je een echte leider. Iemand die respect krijgt van de personen die hij/zij aanstuurt. Deze leider krijgt daarmee een hele hoop gedaan in een hele korte tijd. Welkom bij 'DE CONVERSATIE' hét fundament voor het behalen van krachtige resultaten en een leven vol impact. In dit jaar neem ik je wekelijks mee in de conversatie voor het creëren van een krachtig persoonlijk, zakelijk en fysiek leven. Je ontvangt iedere week een vraag met aansluitende context die we tijdens de live sessies verder gaan verdiepen en implementeren. Kennis zorgt namelijk niet voor resultaat, acties en het daadwerkelijk implementeren wel!
WEEKVRAAG 16 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY
01:32

WEEKVRAAG 16 | DE CONVERSATIE | LEADERSHIFT ACADEMY

Waar heb jij je standaard te verhogen? Alles wat je hebt gecreëerd in je leven komt voort uit jouw standaard. Die standaard is afkomstig uit je overtuigingen en dat wat je tot op heden hebt meegemaakt. De manier waarop jij in de wereld bent opgegroeid en de manier waarop jij de wereld nu ziet. Je kunt natuurlijk genoegen nemen met je huidige standaard. Daar is uiteraard niks mis mee. Je kunt ook oprijzen en je leven naar een heel nieuw level tillen. Dat is niet mogelijk vanuit de standaard en de positie waar je op dit moment vandaan komt. Binnen jouw leven kun je op verschillende vlakken verschillende standaarden hebben. Zo kan het zijn dat je binnen je bedrijf kort op de bal zit. Je mist niks en houd je fantastisch aan alle afspraken die worden gemaakt. Je behaald target na target en bent on stop baar. Een hele hoge standaard. Als we dan kijken op het fysieke vlak, dan is er veel te veel overgewicht. Er is hier juist totaal geen discipline. Er wordt slecht gegeten en heel onregelmatig gesport. Ongeveer alle afspraken worden niet nagekomen. Een lage standaard dus. Je kunt dus op het ene vlak een hele krachtige en duidelijke standaard hebben en op het andere vlak een hele lage en onwerkbare standaard hebben. Zowel op persoonlijk, zakelijk als fysiek vlak moet je kijken of die standaarden overeen komen. Wie ben je in al die standaarden? Welkom bij 'DE CONVERSATIE' hét fundament voor het behalen van krachtige resultaten en een leven vol impact. In dit jaar neem ik je wekelijks mee in de conversatie voor het creëren van een krachtig persoonlijk, zakelijk en fysiek leven. Je ontvangt iedere week een vraag met aansluitende context die we tijdens de live sessies verder gaan verdiepen en implementeren. Kennis zorgt namelijk niet voor resultaat, acties en het daadwerkelijk implementeren wel!