top of page

Succes = Noodzakelijk Vereiste Acties - Terughoudendheid

De kracht van een succesvolle ondernemer is dat deze niet terughoudend is. Pas als je je niet laat tegenhouden door gedachtes, meningen en uitdagingen zal je echt succes behalen kunnen omarmen.


Het woord ondernemen zegt het al. In actie komen. Er op uit gaan en creëren wat je voor ogen hebt. De tegenstelling van ondernemen is terughoudend zijn. Iets waar de minder succesvolle ondernemers veel mee te maken hebben.


“Om krachtig vooruit te bewegen zal je bereid moeten zijn het oncomfortabele te omarmen.”

Ik speek hier over de bereidheid te doen wat noodzakelijk is ongeacht de angst en de verhalen die je jezelf verteld over het missen van competenties en informatie. Als je jezelf creëert als niet terughoudend dan zorg je simpelweg voor de noodzakelijk vereiste informatie en competenties terwijl je al in actie bent.


Toen ik in 2013 startte met mijn bedrijf waren er heel veel obstakels die ik moest nemen. Telkens probeerde ik mezelf er uit te praten en te luisteren naar de meningen van anderen. Uiteindelijk wist ik dat ik fouten moest maken om te groeien. De angst die ik had om op eigen benen te staan moest ik aan de kant zetten om impact te maken op mijn financiële situatie en de manier waarop ik de rest van mijn (werk)leven wilde leiden.Ik heb angst, ik ben niet die angst


Als we kijken naar de identiteit van een persoon, die diepgeworteld vast ligt in het reptielenbrein, dan komt het maar op een ding neer. Dit brein heeft een commitment op comfort en veiligheid. Alles wat ook maar lijkt als oncomfortabel of angst wordt door het reptielenbrein gezien als de dood. Letterlijk en figuurlijk dood gaan.


Als jij als lezer hoogtevrees hebt dan herken je dit waarschijnlijk wel. Uit een vliegtuig springen? Nooit van mijn leven. Ook al is deze beslissing puur gebaseerd op angst, je ben wel in staat om gewoon te springen. Je zult alleen je angst aan de kan moeten zetten om het te doen.


Nu zie je waarschijnlijk de noodzaak niet om uit een vliegtuig te springen. Mijn vraag aan jou is wel, waar zie je dat je terughoudend bent vanuit angst en oncomfortabele en kost het je een bepaald resultaat? Waar zie je dat je moet springen maar heb je de bereidheid niet bij jezelf gecreëerd. het niet springen noem ik jouw grootste kostenpost. Wat zou je kunnen creëren maar doe je op dit moment niet om dat je onder invloed bent van jouw reptielenbrein. Stop dat en zie hoe jij jouw wereld kunt shiften. Ik zeg springen.Bedankt voor het lezen van deze Blog. Elke week op zondagochtend schrijf ik een nieuwe post. Tot de volgende!


Krachtige groet Lawrence Paintsil56 views0 comments

Comentarios


bottom of page